O nama

Katex d.o.o. je hrvatska modna tvrtka osnovana 1990. godine u Čakovcu kao malo obiteljsko poduzeće.

Tvrtka se bavi proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom odjeće za bebe, djecu, žene i muškarce. Osim vlastitog asortimana radi i lohn-usluge za poznate brandove, koji se godinama opravdano pouzdaju u kvalitetu koju nudimo.

S godinama marljivog, predanog i napornog rada tvrtka je rasla i razvijala svoju ponudu proizvoda, prateći pritom posljednje standarde kao i modernizaciju proizvodnih procesa, opreme i postrojenja.
Ova obiteljska tvrtka danas ima 30-tak zaposlenih, te ozbiljan proizvodni pogon. Najvažnije, stvoren je prepoznatljiv brand kvalitete kroz pažljiv izbor biranih tkanina i materijala.

Tvrtku Katex iz Čakovca osnovala je baka Kata, još prije 30-tak godina. Prije otvaranje svoje vlastite tvrtke, radila je kao "gastarbajter" u Njemačkoj, no ljubav prema Međimurju bila je prevelika. Vratila se "doma" i vođena entuzijazmom, s jednom šivaćom mašinom, počela je šivati raznobojne kuhinjske krpe. Prodavala ih je turistima diljem jadranske obale – najčešće na plaži, kao suvenir. U to je vrijeme direktna prodaja takvih proizvoda bila uobičajena, pa je malo-pomalo počela povećavati svoj asortiman.

Kroz godine, pod budnim okom bake Kate, tvrtka Katex postala je jedan od vodećih dobavljača tekstilnog programa za male i velike na cijeloj obali. Mnogo godina rada i truda stvorilo je pouzdanu i stabilnu kvalitetu proizvoda - odjeću za sve uzraste.

logo-katex-300px

Katex d.o.o.
Zavnoha 76, 40000 Čakovec, Hrvatska/EU

OIB: 91718655971

Temeljni kapital: 250.000,00 kn
Upisano pri Trgovačkom sudu Varaždin, MBS: 070038280